2019. november 22., péntek - Cecília Polgárok Háza - 1089 Budapest, Visi Imre u. 6. - Telefon: 299-8050 - E-mail: polgarokhaza@chello.hu
Nyitólap
Magunkról
Események
Hírek
Civil Akadémia
Galéria
Videók
Polgári Körök
Interjúk
Jogsegélyszolgálat
Vendégkönyv

2019. november
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Nyitva tartás
Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Kérjük, támogassa munkánkat!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-
00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)
Rendelkezzen
adójának 1%-áról!
Kattintson ide!

Megközelíthetőség

Hírlevél
E-mail:
Ha szeretne havonta programfüzetet kapni, kérjük jelezze a 299-8050-es telefonszámon, vagy iratkozzon fel elektronikus hírlevelünkre!
Ön a(z) 3787373. látogató az oldalon.
2005. március 1.
Köszöntő

Tisztelt Látogató! Örömmel indítjuk útnak a Polgárok Háza honlapját. Reméljük, hogy érdeklődésre számot tartó információkkal szolgálunk működésünk során. Bemutatkozásunkat a továbbiakban olvashatja.

"Történelmünk"
A Polgárok Háza 2004. augusztusában nyitotta meg kapuit. Az egykori romos épület Makovecz Imre tervei alapján, közadakozásból épült fel. Az ötszintes Ház egyszerre 5-6 rendezvény lebonyolítására alkalmas.
2002-ben kezdődött a gyűjtés, melynek köszönhetően vált a Ház mindenek előtt a polgári körök otthonává. Ehhez fogható összefogásra az utóbbi időben nem volt Magyarországon példa. A működéshez szükséges valamennyi dokumentum beszerzése után tavaly ősszel már elindult néhány program, de a munka dandárja 2005 februárjától vette kezdetét.

...ahogy mi gondoljuk...
A Polgárok Háza a közösségépítés, a nemzeti kultúra, a közéleti képzés, és a szociális célú munka otthona, valamint a határon inneni és túli magyarok találkozóhelye kíván lenni. Szívesen lát minden jószándékú érdeklődőt.

Kultúra - képzés - közélet

Állandó képzőművészeti kiállítások megrendezése
Az országos hírű művészek mellett lehetőséget adunk tehetséges, de az ismeretlenség falait nehezen áttörni képes kárpát-medencei alkotóknak.

Olvasólámpa
A közadakozásból létrejött Könyvtár munkanapokon 10.00 és 18.00 óra között fogadja a látogatókat, egyben felolvasóestek, közönségtalálkozók színhelye. A könyvtár megnyitója alkalmával Czakó Gábor író dedikálta könyveit. Következő vendégünk Dippold Pál lesz.

Közéleti Civil Akadémia
Február végétől indult a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával egy népfőiskolai jellegű képzés, melynek keretében többek között Martonyi János, Balog Zoltán, Matolcsy György, Czakó Gábor, Hende Csaba, Horvát József, Tőkéczki László tartanak előadást.
A képzés fő témakörei felölelik a tudatosságra törekvést: a résztvevők történelemről, kultúrhistóriáról, eszmei és etikai alapvetésekről tanulhatnak majd, s emellett átfogó képet nyújtunk nem csak a mai magyar anyagi életet érintő kérdésekről, de a külpolitikai témakörökben is. Mivel reményeink szerint az oktatásban résztvevők egy része a későbbiekben közszereplést is vállal, médiakommunikációs ismeretekre is szert tehetnek.

Civil Pályázati Iroda
A Nemzeti Civil Alapprogram és az Európai Unió által non-profit szervezetek számára meghirdetett pályázatok elkészítésében, összeállításában segítenek a Házban működő Iroda munkatársai. A tanácsadás ingyenes, konzultációkra előzetes bejelentkezés alapján lehet jönni.

Rendhagyó tanórák
Középiskolások számra - elsősorban a józsefvárosiakra gondolunk - közismert művészek, sportolók, közéleti személyiségek tartanak sajátos hangvételű, az életkori sajátosságokat is figyelembe vevő foglalkozásokat. Felkért tanáraink közül néhány: Budai Ilona /ének-zene/, Eperjes Károly /irodalom/, Hargitay András /sport, testnevelés/, Kovács Ákos /irodalom, történelem/, Melocco Miklós /rajz, szobrászat/.
Kovács Ákos február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott emlékezetes történelemórát.
Melocco Miklós március 11-én 15.00-tól tart rajzórát.

Találkozóhelyeink
Klubrendszerben már működik a Pedagógus Klub /vez: Rókusfalvy Pál/.
A polgári körök és civil szervezetek rendezvényei, találkozói számára is tudunk helyet biztosítani.

Mindenkit szeretettel várunk!
Hajrá Magyaroszág, hajrá magyarok!

Polgárok Háza
Tulajdonos: Szövetség a Nemzetért Alapítvány (SZNA)
SZNA kuratórium elnöke: Hende Csaba
Működtető: Polgárok Háza Kht.
Polgárok Háza Kht. ügyvezető: Szántai Tamás
Polgárok Háza Kht. kulturális programigazgató: Bíró Ildikó

Az oktatásban és a kulturális programok támogatásában fő szövetségesünk a Polgári Magyarországért Alapítvány.
Polgárok Háza - 2019