2019. október 22., kedd - Előd Polgárok Háza - 1089 Budapest, Visi Imre u. 6. - Telefon: 299-8050 - E-mail: polgarokhaza@chello.hu
Nyitólap
Magunkról
Események
Hírek
Civil Akadémia
Galéria
Videók
Polgári Körök
Interjúk
Jogsegélyszolgálat
Vendégkönyv

2019. október
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Nyitva tartás
Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Kérjük, támogassa munkánkat!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-
00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)
Rendelkezzen
adójának 1%-áról!
Kattintson ide!

Megközelíthetőség

Hírlevél
E-mail:
Ha szeretne havonta programfüzetet kapni, kérjük jelezze a 299-8050-es telefonszámon, vagy iratkozzon fel elektronikus hírlevelünkre!
Ön a(z) 3734569. látogató az oldalon.
2009. augusztus 19.
Nem beszélni kell radikálisan, hanem cselekedni!

mondta Makovecz Imre abban az interjúban, melyet a Polgárok Házának adott az intézmény megnyitásának ötödik évfordulója alkalmából. Polgári körökről, a Magyarországot sújtó felszámolásról, a Jobbikról és az Szdsz-ről, a cigány-magyar háborúról beszélgettünk.

Az alábbiakban egy kis ízelítőt olvashatnak Makovecz Imre gondolataiból. A beszélgetést teljes terjedelmében augusztus 27-étől tekinthetik meg honlapunkon.

„A rendszerváltást követő néhány év elteltével a Fidesz rá kellett hogy döbbenjen arra, hogy ha nem épít ki egy egész országra érvényes hálózatot, akkor képtelen lesz ellensúlyozni az ún. szocialistáknak az erőfölényét – mondta a neves építész, a Polgárok Háza egyik alapítója. A Fidesz megindította azt a polgári mozgalmat, amely megpróbált olyan alapszervezeteket létrehozni az országban mindenütt, amely egyrészt kiváltja a Fidesz alapszervezetekben megjelent kis megélhetési politikusokat, másrészt egy civil polgári mozgalmat megpróbált egy szervezeti egységbe bevonni. Ezeknek a szervezeteknek a központjaként épült meg Budapesten a Polgárok Háza. Szükség van arra– tette hozzá Makovecz Imre –, hogy a Fidesz profi országos hálózata és nemzetközi kapcsolatai mellett a fidesz, sőt Orbán Viktor személyesen olyan stabil és jól szervezett hátországgal rendelkezzen, ami nélkül lehetetlen hosszútávon gondolkodni. Ezért a Polgárok Házának van egy elemi és alapvető funkciója: hogy ezt a hátteret országos szinten is szervezze.”

A jelenlegi belpolitikai helyzetről így nyilatkozott:
„Szembe kell tudnunk nézni azzal, hogy Magyarország felszámolása folyik. A magyar vállalkozások felszámolása folyik. Az egészségügy felszámolása folyik. A lakosság csökkentésére tett intézkedések egyre radikálisabbak és egyre hatékonyabbak. Ha nem szállunk szembe szervezett módon, akkor ennek nem lesz semmi akadálya.”

Ezt a helyzetet súlyosbítja, hogy „az Szdsz tevékenységének következményeképpen kialakult egy háború, amely valaha nem létezett. Ellenséges viszony alakult ki gazdaságilag és szellemileg egyaránt a cigányság és a magyarság között, és ez az Szdsz-nek köszönhető. A cigányság tanítása, nevelése, szakmai lehetőségei, felemelkedésének lehetőségei gyakorlatilag a nullával egyenlők, és olyan hátrányokkal kínlódnak, olyan személyiség-szerkezeti torzulásokon mennek keresztül, amit visszacsinálni már szinte lehetetlen. Egy ilyen ellentétnek a létrehozása egy országon belül profi munka. És ennek a következményeit nem az Szdsz tagjai és pártolói viselik, hanem mi, és azok a cigányok, akikkel elhitetik, hogy jogosan gyűlölködnek, és jogosan verik szét a tanárokat és így tovább. … A polgári körök mozgalma kénytelen ezt a problémát is felvállalni.”

Beszélgetésünk végén a megoldást vázolta:
„Az országban mindenféle mendemonda megy, hogy Papp Lajosok és Makovecz Imrék legyenek itt a vezetők. Ezek naiv és amatőr elképzelések, mert olyan vezetőre van szüksége az országnak, akinek egyrészt nemzetközi politikai háttér- és felszíni kapcsolatai vannak, valamint olyan ember kell, akinek otthon gyermekei vannak, akiket tisztességesen ellát, és szép és aranyos felesége van. E kettő nélkül valami baj van mindig. Egy ilyet ismerek: ez Orbán Viktor.”

A Jobbikról így vélekedik:
„Radikális szöveget ontani reggeltől estig, aminek következménye nincs, ez egy kockázatmentes játék. Nem beszélni kell radikálisan, hanem cselekedni! Amit mondanak, az mind rendben van, de arról nem kell beszélni. Felesleges. Cselekedni kell tudni. Elmúlt a beszéd ideje” – zárta szavait Makovecz Imre.(A beszélgetést teljes terjedelmében augusztus 27-étől tekinthetik meg honlapunkon, az Interjúk rovatban.)
Polgárok Háza - 2019