2018. december 10., hétfő - Judit Polgárok Háza - 1089 Budapest, Visi Imre u. 6. - Telefon: 299-8050 - E-mail: polgarokhaza@chello.hu
Nyitólap
Magunkról
Események
Hírek
Civil Akadémia
Galéria
Videók
Polgári Körök
Interjúk
Jogsegélyszolgálat
Vendégkönyv

2018. december
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Nyitva tartás
Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Kérjük, támogassa munkánkat!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-
00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)
Rendelkezzen
adójának 1%-áról!
Kattintson ide!

Megközelíthetőség

Hírlevél
E-mail:
Ha szeretne havonta programfüzetet kapni, kérjük jelezze a 299-8050-es telefonszámon, vagy iratkozzon fel elektronikus hírlevelünkre!
Ön a(z) 3080821. látogató az oldalon.
2007. október 1.
Továbbra is a civilek szolgálatában – interjú Bíró Ildikóval, a Fidesz Elnöki Kabinet Civil Igazgatóságának vezetőjével

Polgárok Háza: Szeretettel köszöntöm Bíró Ildikó országgyűlési képviselőt, 2007 nyaráig a Polgárok Háza kulturális programigazgatóját, aki szeptembertől már máshol teljesít szolgálatot. Erről kérdezem először: milyen szívvel hagyja itt a Polgárok Házát, mi az új munkája, és mit vár új feladatától?

Bíró Ildikó: A Polgárok Háza életemnek igen fontos szelete, nehéz elhagyni. A kezdetektől, 2004-től részt vehettem a Körök otthonának gondozásában, és ez minden örömével és aggodalmával együtt lélekemelő feladat volt. Az elszakadásom mindenesetre nem most kezdődik, hiszen a választások óta a parlamenti munka rengeteg időmet leköti, így már csak kevés időt tudtam a Háznak szentelni.
Nyáron emellé új feladatot is kaptam: a Fidesz Elnöki Kabinet Civil Igazgatóságának vezetését. Ennek az új grémiumnak célja, hogy összehangolja a Fidesz polgári körökkel, és egyéb civil szervezetekkel való kapcsolattartását. Ez komoly erőfeszítést, sok szervezési munkát igényel.
Úgy vélem, az ember annyi pozíciót vállaljon el, amennyit becsülettel el tud látni, ezért döntöttem úgy, hogy lemondok a Polgárok Házában betöltött tisztségemről.

PH: Ki lesz az utódja a Polgárok Házában, és marad-e az eddigi csapat a kulturális programirodában?

BI: A kulturális programirodában jól összeszokott, gyakorlott munkatársak dolgoznak, akik megszokták már, hogy nélkülözzék az én közreműködésemet, amikor az Emberi Jogi Bizottsági munkám miatt nem tudtam jelen lenni. A munka tehát zökkenőmentesen folytatódik, a Polgárok Háza egyre színesebb programokkal várja a közönséget. Utódom az eddigi programiroda vezető, Trznadel Angéla, akinek ezúton is köszönöm, hogy távollétemben tartotta a frontot a Házban. Nála alkalmasabb személyt nem találhattunk volna erre a feladatra: közös munkálkodásunk során komoly gyakorlatra tett szert, így nyugodt szívvel távozom: jó kezekben van a kulturális programiroda.


PH: Lazább, vagy szorosabb lesz a kapcsolata a polgári körökkel, mint eddig?

BI: Polgári körökből jöttem, onnan kerültem a Polgárok Háza, majd a Fidesz közelébe. Továbbra is elsősorban polgári körösnek érzem magam, ez a szívügyem, nem akarom, és nem is fogom a kapcsolatot elveszíteni velük. Az lelkület tehát nem változik, csak a munkahely: a polgári körökkel ezentúl nem a Polgárok Házán, hanem a Civil Igazgatóságon keresztül tartom a kapcsolatot.

PH: Eddig Hende Csaba volt a polgári körök országos koordinátora. Tudjuk, ő más munkát kapott, és a körök ügye átkerült a Civil Igazgatóság hatáskörébe.
Milyen változásokra számíthatnak ennek kapcsán a polgári körök? Sokan több közös, országos akciót várnának el az eddigi, főként önszerveződő tevékenység mellett.

BI: A nyáron elkészítettem a Civil Igazgatóság részletes munkatervét, mely most Orbán Viktor elnök úr előtt van. Miután vele egyeztettük a részleteket, belelendülök a munkába, melynek csak a szűkös anyagi keretek szabnak határt. Bízom azonban benne, hogy ennek ellenére minden polgári körös számára érezhető és értékelhető lesz a Civil Igazgatóság tevékenysége.

PH: Mi is bízunk benne, hogy nem szakad meg a kapcsolat Ön és a Polgárok Háza között: bármiben szívesen állunk rendelkezésére, hogy közösen tevékenykedhessünk a polgári körökkel, a Nemzet szolgálatában.
Köszönöm az interjút, és munkájához jó egészséget kívánok.

'Sigmond Bertalan
Polgárok Háza - 2018